8 Mayıs 2009 Cuma

öğrencilerimin süprizi


çok sevdiğim öğrencilerimin doğum günümde yaptığı pasta:)

peyote tekniği ile bileklik


2 yıl önce yaptığım bileklikleri peyote tekniği ile ördüm üzerinide boncukları iğneyle diktim...yapımı oldukça basit ve zevkli...

bitek annem olsun bana bişey olmaz...

Bu pazar anneler günü bütün annelerin anneler günü kutlu olsun..Benim 2. anneler günüm..:) Annemin beni nekadar çok sevdiğini anne olduktan sonra daha iyi anladım çünkü anne sevgisi herşeyin üstünde vede ancak yaşayarak anlaşılabilir...ben çok şanslıyım benim dünyalar tatlısı,beceriklisi bir okadarda fedakar bir annem var..Ben de inşallah onun kadar iyi bir anne olabilirim...Canım anneminde birkez daha anneler gününü kutluyorum...
annein yüreği fazla dayanamaz..
herkez bıksa benden o bana doymaz..
ellerim büyüdü avuçlarında
bitek annem olsun bana bişey olmaz....

1 Mayıs 2009 Cuma

örgü converse


Bu patikleri daha oğluşuma hamileyken örmüş olup bir kez bile giydiremedim,çok kullanışsız ve tavsiye etmem ama okadar ördüm bari bloguma koyayım dedim.Tamamen tığla bol sıkiğne ile yapılıp oldukça uğraştırıcıdır.Derya baykalda gördüm internetten açıklamalı anlatımıyla yaptım..Görüntüsü güzel ama değil mi :)

parfe





İşte yine bir tatli beni tanıyanlar tatlısız yapamadığımı biliyordur.Bu tatlıyı bugün yaptım ve afiyetle yedik tarifini paylaşayım dedim..Önceden bana ablamın yaptığı ve benim çok sevidğim bu tatlıyı artık bende yapıyorum çok güzel,pratik ve lezzetli,Kader ablacığımın tarifiyle:(resim daha sonra ekleyeceğim.)
malzemeler:
muhallebisi:1 litre süt
2,5 kahve fincanı un
3 fincan toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya(ben 2 tane koyuyorum)
çikolata sosu: 2 su bardağı süt
1 paket hazır çikolata sosu.

YAPILIŞI:Vanilya hariç tüm muhalebi malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz kaynamaya başlayınca vamilyayı ilave edip 2-3 dakika daha pişiriyoruz.Kare borcamı ıslatıp muhallebiyi borcama döküyoruz.Çikolata sosunu arkasındaki tarife göre ama 2 su bardağı sütle pişirip muhallebinin üzerine döküyoruz..Buzdolabında soğuduktan sonra kesip servis yapıyoruz.İsterseniz kaselerede hazırlayabilirsiniz...afiyet olsun